Putika me je zelo prestrašila

Nekaj časa nazaj sem ugotovil, da ima moja babica in pa prav tako moj oče, putiko. To pa jima je povzročalo kar nekaj bolečin v sklepih, ter jima je včasih tudi povsem onemogočilo, da bi se lahko gibala, ter sta se morala tako odpočiti in uleči.

To pa me je malo prestrašilo, saj sem že slišal, da je lahko putika genetsko povezana, kar bi pomenilo, da bi lahko to doletelo nekoč tudi mene. Ker pa je to izgledalo zelo moteče in pa boleče, pa si tega res nisem želel. Ko pa sem si ogledal, zaradi česar lahko pride sploh do putike, pa sem videl, da so pogosti razlogi, zaradi katerih se pojavi putika, seveda ta genetska povezava, nato alkoholizem, nezdrava prehrana in pa premalo gibanja, torej nezdrav življenjski slog. 

Tako pa sedaj, ko sem vedel, zaradi česa vse se lahko pojavi putika, pa sem se nekoliko bolj pazil, da sem živel bolj zdravo, saj sem menil, da se lahko samo na tak način nekoliko izognem putike. 

Tako pa sem se sedaj začel kar aktivno gibati in pa tudi nekoliko bolj zdravo jesti, kar pa mi je po eni strani zelo pomagalo, da sem začel nekoliko bolj zdravo živeti, kar pa bi tudi pomagalo mojemu zdravju. 

Putika me je zelo prestrašila

No nekateri drugi simptomi, ki sta jih imela moja stara mama in pa oče, pa so bili tudi zatečeni sklepi, saj putika napade ravno sklepe, nato pa še določene napade, o katerih sem govoril prej, kjer se nista morala gibati, ter sta se zato morala nekoliko odpočiti, saj je bila bolečina preprosto prehuda. 

No tako pa sem se sedaj kar dosti pazil, glede na moj življenjski slog, tako da sem s tem naredil vse, kar bi lahko, zato da me putika ne bi doletela. Tako pa lahko sedaj le še upam, da me to ne bo doletelo.